User menu

Zaključno poročilo OECD o oceni stanja spretnosti v Sloveniji

Powered by Drupal

OECD je 26. junija 2017 objavil zaključno poročilo o oceni stanja spretnosti v Sloveniji. Slovenija v sodelovanju z OECD zaključuje ocenjevanje stanja spretnosti v okviru projekta Strategija razvoja in uporabe spretnosti v Sloveniji (Skills Strategy) in vstopa v fazo priprave akcijskega načrta.

V ta namen je v Hotelu Union v Ljubljani potekala novinarska konferenca, kjer so poleg ministrice dr. Maje Makovec Brenčič in direktorja direktorata za izobraževanje in spretnosti pri OECD, Andreasa Schleicherja, sodelovali še predstavniki treh ministrstev: Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Ministrstva za finance. Na novinarski konferenci je bil predvajan tudi video nagovor evropske komisarke za zaposlovanje, socialne zadeve, in delovno mobilnost, gospe Marianne Thyssen.

Poleg spletne povezave na zaključno poročilo v angleškem jeziku, na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport najdete tudi povzetek poročila v slovenščini ter posnetek tiskovne konference.

Vabljeni k ogledu.

Datum objave: 
26.6.2017